Despre Geoagiu-Bai


Statiunea Geoagiu-Bai este situata in partea central-vestica a Romaniei,in judetul Hunedoara , intr-o mica depresiune din Muntii Apuseni, la o altitudine de 350m.
Geoagiu Bai se afla la 46 km nord-est de Municipiul Deva (resedinta Judetului Hunedoara) si la 12 km de orasul Orastie, la confluenta raului Geoagiu cu Muresul.
Cei interesati de cazare in Geoagiu Bai au de ales de la hoteluri, pensiuni, vile sau chiar particulari.Statiunea dateaza inca din perioada Daciei romane, cand a purtat numele de Gemisara si ulterior Termele Dodonei. Renumele statiunii este dat de numeroasele izvoare de ape minerale continand bicarbonat, calciu, magneziu, ape usor radioactive si carbogazoase, mezotermale (29-33°C), hipotonice.

Acestea sunt recomandate in tratamentul bolilor reumatismale degenerative si al diartrozelor (spondiloza, artroza, poliartroza, tendonita, tendomisita, periartrita scapulohumerala), al bolilor sistemului nervos periferic (pareze usoare, sechele ale poliomielitei, enurit), al bolilor ginecologice ( dereglari minore datorate pubertatii si menopauzei) etc.

Apele mezotermale minerale ale statiunii Geoagiu Bai se folosesc in cura interna si in cura externa. Cura interna benefica pentru bolile gastroduodenale (gastrite si ulcer), boli hepato-biliare, boli renale (microlitiaza, infectii in stadiu incipient) etc.
Tratament: aeroterapie, bai calde in cada sau bazin cu ape minerale, impachetari cu namol cald, hidro, electro-, foto- si termoterapie, bai de ierburi. Pe perioada verii aici functioneaza un strand ultramodern cu un complex de bazine  in aer liber cu apa termala (30°C).